Akcióban a Patrona Hungariae diákjai – 72 óra kompromisszum nélkül

„Megtapasztaljuk, hogy szükség van ránk, hogy tudunk adni a munkánkkal másoknak” – fogalmaztak a Patrona Hungariae Iskolaközpont hetedikes diákjait a Magyar Kurír kísérte el a „72 óra kompromisszum nélkül” akció keretében a Vakok Batthyány László Katolikus Gyermekotthonába.

A Vakok Batthyány László Katolikus Gyermekotthonába érkezett a Patrona Hungariae Iskolaközpont 7.c osztálya Balogh Csaba osztályfőnök vezetésével. Az intézmény halmozottan sérült gyerekeket és fiatal felnőtteket tanít, fejleszt, gondoz. A hetedikesek a domboldalra épült komplexum kertjét jöttek rendezni, a terv ugyanis az, hogy tavaszra kialakítanak egy mezítlábas sétálót a lakóknak.

A munka mellett az akció látogatásról, ismerkedésről is szólt. Az érkezőket az intézmény igazgatója, Inotay György fogadta. Vezetésével a diákok megismerhették, hol és hogyan élnek az otthon lakói. Bejárták az óvodát, iskolát, benézhettek a kollégiumi szobákba, az intézmény fiatal felnőtt lakóival pedig munka közben beszélgethettek a foglalkoztatóteremben.

A cikket ide kattintva továbbolvashatja a Magyar Kuríron.